February 7, 2011

hard Disk

Hard Disk



Salam semua, apa khabar semua, hi semua. Hari ini nak menulis hard disk sikit.. Hard disk tempat untuk menyimpan maklumat gitu, lebih kurang lah.. ka ka ka..

Ini adalah kali ketiga rosak external hard disk. Memang juga malang.. Nasib tak menyebelahi kata kan.. hukhuk.. Tapi mujur ada warranty lagi. Kalau tak ada warranty, dah lama bakar hard disk. Buat laut gitu.. Geram sangat.. Baru guna lima kali selepas membeli nya minggu lepas dalam (27/1/2011)..

Kira baru lagi beli, tak dpt detect langsung.. waaaaaa... huhu.. Hilang lagi maklumat untuk kali ke3 ni.

Tapi xd dah antar kat kedai beli aritu, diorang kata kena tunggu satu bulan, antar kilang.. 1bulan tu macam 1tahun utk tunggu.. sangat menyayat hati.. Tunggu dgn kesabaran. Harap di ganti dgn yang baru, kalau tak, bakar terus kedai jual barang tu.. hampeh gitu.. Mujur lah cara dia ckp tak menyakit kan hati.. Lemah lembut.. Cair bila dia cakap..


Dah lah bulan Januari aritu dah antar satu hard disk yg rosak juga.. sedih nya.. huhuhuh


.


Tiga external hard disk rosak mengikut tahun
1. [2009] [WD] Western Digital - 320GB
2. [2010] [Buffalo] - 500GB
3. [2011] [WD] Western Digital - 2TB



rymie zala

4 comments:

  1. hard disk cap ayam kot...sbb tu cpt rosak...

    ReplyDelete
  2. kalau cap ayam, boleh makan..

    ReplyDelete
  3. aku br kene sekali je hardisk hampir rosak... window error sampai x leh repair..

    Jom baca dan komen post terbaru Blur Pelancaran Live Blog

    ReplyDelete
  4. heee :D..hard disk sy 80gb je tp bertahan dh almost 4years, dan penah jatuh bangunan skali.hikhik :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers