February 5, 2011

Cinta


Cinta

Salam semua, apa khabar semua, hi semua. Apakah itu cinta?. Pelbagai soalan datang bila datang nya perasaan cinta dalam diri seorang itu. Cinta ini mempunyai banyak maksud, (tersirat, tersurat).. la la la~





1. Cinta Paksa.
Buat apa nak paksa seseorang itu mencintai kita jika dia tak suka kita. Baik kita jangan memaksa mereka, nanti jadi benda lain.

2. Cinta Rela.
Buat apa nak merelakan diri untuk seseorang itu walaupun dalam diri sendiri tiada nya cinta untuk mencintai beliau. Cinta tu membunuh diri sendiri, jika sanggup harungi macam tu.. la la la..


Apa-apa yang berlaku, lebih baik tak payah fikir, nanti jiwa pula merana. Fikir-fikir kan lah, Membuat keputusan bijak sebelum terlambat. Orang lain tak akan fikir untuk kita, kita lah terpakasa fikir sendiri hal kita

" Your Problem, it's not another person problem "

" What u think is good, u can take,
if not, don't take that ".

"Believe yourself first,
before you believe anyone at your place."



Lain orang, lain cara nya. Tak semua nya daya pemikiran itu sama. Kita manusia di beri pemikiran. Jadi berfikir lah dalam membuat keputusan yang terbaik n terbilang.



rymie zala

17 comments:

  1. cinta itu membunuh orang-orang yang bodoh..

    ReplyDelete
  2. khairunnisa: (^_^)//
    ghost: yup, tiada cinta susah juga...

    ReplyDelete
  3. cinta indah bila tahu menghargainya .

    ReplyDelete
  4. atiey: tapi kalau tak taw cinta camne pula ya?

    ReplyDelete
  5. kan ada namanya "cinta datang tanpa diundang" . yang selebihnya , serah pada yang kuasa . tapi seeloknya , tak payah peningkan fikir pasal cinta . ia datang sendiri .

    ReplyDelete
  6. atiEy: wait n see eh?... ye baik...

    ReplyDelete
  7. ya2 . tapi wait n see je tak best . mungkin usaha sikit . hehe

    ReplyDelete
  8. atiEy: kena berusaha lebih gigih..
    macam study ye.. berusaha hingga dapat..

    ReplyDelete
  9. elnino moona: ow, cam lagu je...

    ReplyDelete
  10. alamak rymie , dah blur nih . hehe . atiey tau cakap je kan . haha . ohye , kadang2 cinta memang boleh membunuh . ish2 , dasyat !

    ReplyDelete
  11. ramai beno blogger buat pasal entry pasal cinta hari ne...huhuhu

    ReplyDelete
  12. atiEy: ow... ka ka ka.. takperlu pk..
    rynie: saja2 post pasal benda ni, bukan taw apa2 pasal benda ni pun.. hukhuk

    ReplyDelete
  13. hehe . cinta , cinta , dan cintaaa .

    ReplyDelete
  14. Hmmm.....n3 nih ada kenan mengena dengan n3 aku....he3..

    ReplyDelete
  15. atiEy: cinta itu permainan hati... bhati2 lah di jalan raya, ingat lah org tersayang..
    Jumir: ow.. hehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers