December 22, 2011

Noble Travel & Tours (M) - update



Laman web rasmi "NOBLE TRAVEL & TOURS SDN BHD"



http://nttsb.com



Rymie zala
23 Dec 2011

November 7, 2011

Model

Bila Bos kecik memarahi pekerja nya di dapur.. hehe..





Rymie Zala..
2011 Nov 08

October 12, 2011

semalam interview

Assalamuaikum, salam sejahtera.. Hari ini nak update blog pasal interview semalam... =).. Buleh tahan interview semalam... Gementar sangat3, lebih gementar dari jawab soalan peperiksaan.. Lokasi kat Damansara Damai..




Biasa lah kali pertama interview katakan.. Tapi alhamdulillah, semua soalan dapat jawab.. 2minggu lagi ada interview di tempat sama dan syarikat yang sama..

Rozaime Ab Rahman
13 OCT 2011

October 2, 2011

Jalan3

Assalamuaikum, salam sejahtera.. Lama betul tak update blog ini.. Dah jadi macam semak samun sekarang.. Hari nak update sikit.. Semalam makan angin satu hari suntuk..






10.30 am : Bertolak dari rawang..
11.00 am : Sampai setapak..
01.00-5.00 pm : Pergi wangsa walk, layan movie (fright night), makan3
5.00 pm : pergi tempat org main layang3 kat jalan ke damansara..
6.00 pm : pergi "domino pizza" kat kerinchi..
7.30 pm : balik ke rawang.

memang memenatkan.. jalan3 berjalan kazen3... hehe hehe

Buat keputusan..

Assalamuaikum, salam sejahtera.. ayah, berat hati saya untuk menerima tawaran ayah dalam memasuki syarikat ayah.. tapi saya terpaksa juga terima tawaran itu.. saya tahu memang tak mengurus syarikat. bukan apa, ini adalah kali tugas yang besar bagi saya dalam mentadbir syarikat. memang tiada pengalaman langsung dalam hal ini. jika menerima tawaran luar berkenaan dengan bidang saya suka. saya meminta kebenaran keluar dari syarikat. sekian, terima kasih ayah..

September 5, 2011

Jejak kasih Geng3 lama

Salam semua, apa khabar semua, hi semua.. Lama betul tak update blog ni... rasa2 dah bkurung lama nya... hehe hehe... Post pasal jejak kasih geng3 lama masa sekolah dulu3.. Best juga dapat bjumpa kembali dengan kawan-kawan yang bpisah sejak mengikut laluan masing-masing..




Semoga dapat bejumpa kembali di tahun akan datang, di tempat yang berlainan...


"friend never end until last chapter"


rymie zala
06Sep2011

June 16, 2011

April 24, 2011

Hala tuju

Assalamuaikum semua, apa khabar semua, hi semua.. Ke mana kah halu tuju ku selepas habis study ni.. Apa kah perlu buat.. T'fikir2 dalam kepala, walaupun exam belum mula lagi.. Exam mula 29/4/2011, habis 9/5/2011..

Jangan banyak fikir, nanti serabut kepala pula.. B'fikir untuk exam hari ini.. Selepas exam baru fikir..




Rymie Zala
25 - April - 2011

One Mission


Assalamuaikum semua, apa khabar semua, hi semua.. Lama betul tak update blog ni.. Sibuk dengan minggu study untuk exam kata kan.. "Never say give up at this time".. Fokus-fokus betul untuk mencapai satu matlamat yang di kecapi. Kena "kamikazi"..





Rymie Zala
25 - April - 2011

April 14, 2011

One Moment One Mission, Never miss

One Moment One Mission, Never miss.. Exam is coming for the end of this month. For my friend who take final exam, good luck for you. Do all the best for your exam.






Never surrender at this time. Study until the last chapter. All the best for you and for me too. Forward, don't used backward..






Rymie Zala
14/4/2011-THU
Align Center

PHP - Get Secure Guide




http://getsecureguide.zxq.net/index.php

March 30, 2011

PHP - Crimes on Cyber



This system include database using zymichost. So complicate to do that. A long time to do that. Enjoy this website. wakata.

http://crimes.zymichost.com/index.php

March 10, 2011

Penat2


Assalamuaikum semua, apa khabar semua, hi semua.. "Penat-Penat"... Letih sungguh hari ini, banyak sangat jalan-jalan hari ini.. Jalan-jalan pergi bandar je.. Dengan jalan yang jem.. Memang makan jem dengan roti macam tu.. Kenyang makan angin masa perjalanan ke bandar..

Aktiviti hari ini:
[5.00pagi] - Bangun.
[6.45pagi - 9.00Pagi] - Sambung tido
[10pagi] - keluar pergi makan.
[11pagi] - Pergi ke bandar..
[4ptg] - Balik..

Memang penat, teman si roomate beli barang.. Bukan apa, takut dia kena culik... ka ka ka... Jadi pemandu kereta je.. hihi hihi... Masa balik tadi, dia belajar makan pizza... Memang kenyang kan...






Rymie Zala
10 - March - 2011

March 9, 2011

Say Tata to everything..

Assalamuaikum semua, apa khabar semua, hi semua.. "Say tata to everything".. No time to play-play. What i want, i can do very hard without another people.. I don't need advice from another person. Because my style, my rule.. Everything I do very hard only for me. Not more communication at this time especially facebook and yahoo messenger.. Say tata for that.



Starting from now, I want to deactivate my account facebook for one week.. My writing in English is not good, but I try to writing that.. Not try not know for writing in English..



Rymie Zala
09 - March - 2011

March 8, 2011

Mid-Term

Assalamuaikum semua, apa khabar semua, hi semua.. Minggu depan tinggal satu mid-term lagi.. Isnin (13/3/2011), exam.. Kena belajar-belajar betul, hold segala kerja-kerja lain.. Fokus pada satu target.. =)

Isnin depan exam "System Programming", kena buat yang terbaik n terbilang.. Segala kesilapan dulu di jadi kan semangat untuk buat yang terbaik..




Rymie Zala
09 - March - 2011

March 5, 2011

My roomate ku

Assalamuaikum semua, apa khabar semua, hi semua.. Hari ini pasal "my roomate" sikit... ka ka ka... Di pagi dah tergelak-tergolek gitu... Apa punya roomate lah, Kelam kabut.. Pandu lah perlahan sikit dalam belajar tu.. hihi hihi.. Yang paling best pagi tadi, dia ada t'install software dari internet, lepas tu terus kelam kabut, sebab maklumat dalam komputer bertukar "transform", bukan transformer tahu... ka ka ka...

Sekali suruh dia uninstall balik software, terus ok.. Tapi dia separuh mati dah memikirkan cam mana nak buat.. It's ok my roomate, jangan kelam kabut, ketuk kepala kan, humban dalam tasik.. kiki kiki...



Rymie Zala
06 - March - 2011

March 4, 2011

Awak

Assalamuaikum semua, apa khabar semua, hi semua.. Hari ini nak tulis pasal luahan perasaan gitu.. Adakah kita masih b'kawan walaupun saya pernah berterus-terang kat awak pasal saya suka kat awak.. Saya tahu awak, dalam hati awak tak ada perasaan langsung terhadap saya.. Saya tahu saya bukan pandai sangat macam awak.. Awak baik dan kuat didikan agama..

Saya tahu, awak semakin menjauhi dari saya.. Tapi tak apa lah, saya tahu awak sibuk dengan belajar di sana.. Biar lah awak capai cita-cita awak di sana.. Saya hanya lah sekadar kawan bagi awak..






Apa-apa pun, mula hari ini, saya akan mula senyap diri, tak akan kacau awak lagi... Saya tahu awak online di Facebook, tapi saya tak nak kaco.. Biar lah awak dengan dunia awak.. Belajar lah di sana dengan leklok..






Rymie Zala
05 - March - 2011

Surealism photoshop

Assalamuaikum semua, apa khabar semua, hi semua.. Apa itu "Surealism photoshop", tentu yang tahu, ada yang juga tak tahu.. Saya sendiri pun tak tahu.. Apa ke benda semua itu.. ka ka ka.. Itu assignment budak seni punya, hanya tolong menyiapkan je... Baru sahaja menyiapkan assignment.. Sekarang sudah penat, masa untuk tido pula.. Esok ada orang suruh mengajar pasal PHP pula.. Waktu tak sibuk di habis kan dengan mengajar dan tolong-menolong kawan macam tu..









Rymie Zala
05 - March - 2011

March 3, 2011

Thank for En Kacang

Assalamuaikum semua, apa khabar semua, hi semua.. Terima kasih kepada "en kacang (fikri)" kerana sanggup meninggal motosikal kepada kawan dia ini.. hihi.. Terima kasih banyak-banyak. Nanti akan di belanja makan kacang banyak-banyak.. ka ka ka ka...





Rymie Zala
04 - March - 2011

March 2, 2011

Mode Happy

Assalamuaikum semua, apa khabar semua, hi semua.. Hari ini "mood happy" sikit sebab external hardsik dah dapat ambil dekat kedai beli hari itu. Hari tu rosak, kira claim warranty.. Memang gembira, dua (2TB+500GB) sekali dapat ambil.. hihi hihi...

Terima kasih kepada Kusonagi sebab sudi pergi sekali kat kedai komputer tu.. (^_~)??



Ini gambar external hardisk tadi.. (WD-2TB dan Buffalo-500GB)..


Rymie Zala
03 - March - 2011

March 1, 2011

Belajar Belajar

Assalamuaikum semua, apa khabar semua, hi semua.. Hari ini post "Belajar Belajar".. Bila kah belajar nak habis ni... Tak sabar rasa nya.. Sampai tak terkata... Kena fokus betul-betul untuk semester ni, kena lulus dengan cemerlang.

Kerja sekolah dah siap untuk "System Programming" pasal "client/server"... Siap lebih awal dari jangkaan masa di peruntukan. Fokus untuk siapkan Project OOP pula... Bersusah2 dahulu, bersenang2 kemudian...






- - - - - - - - - - - - - - - -
- keep moving forward and not looking back -

- keep study like driving car crazy -

- - - - - - - - - - - - - - - -



Rymie Zala
02 - March - 2011

February 26, 2011

Kawan

Assalamuaikum semua, apa khabar semua, hi semua.. Hari ini post pasal kawan.. Apakah itu erti kawan dalam diri anda?... Adakah kawan itu sentiasa bersama anda?... Belum pasti lagi kawan itu bersama kita, bila kita susah... Itu lah manusia, bila senang di tinggal, bila susah di cari-cari kan.. Apakah erti semua itu.. Adakah udang di sebalik batu.. Sama-sama hayati nya, bila berlaku pada diri kita ini..

Tapi tak semua kawan adalah macam itu.. Tapi ada juga yang macam itu, memang menyakitkan hati.. Kalau dia betul-betul kawan kita, dia tak kan menyakitkan hati kawan dia sendiri.. Itu nama kawan makan kawan..

Habis madu, sepah di buang.. Itu lah kawan, ada sesetengah mencari jalan mudah, dengan menggunakan kawan untuk capai impian mereka. Selepas mereka capai apa yang mereka mahu kan, kawan mereka di tinggal kan..






Adakah kawan seperti ini pernah berlaku pada diri anda..



Rymie Zala
26 - Feb - 2011

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers