August 28, 2013

Membujang

Assalamuaikum. Salam sejahtera. Hari ini nak post pasal kenapa ramai yang membujang.. Adakah ini teori atau fakta atau auta?. Benda macam ini sudah lama. Saja nak post je. 


Gambar ini di ambil kat google dan sama waktu dengan nya. 



16 comments:

  1. Kadang-kadang anak tak kisah, mak bapak jer yg nak letak tingigi2.

    ReplyDelete
  2. Hahahah...habislah malaysia nanti dipenuhi ramai bujang terlajak.

    ReplyDelete
  3. mungkin sebab bujang lagi seronok kot sebab sy pun seronok kehidupan membujang...lagi satu maybe tak sedia lagi kot dengan komitmen tu yang membujang haha..:D

    ReplyDelete
  4. alahai, kan ke boleh bawak berbincang mengenai hantaran... janganlah sampai terbeban gara-gara hantaran tinggi...

    ReplyDelete
  5. xmustahil, nnti berlmbak la lelaki yg bujang hu3..sian la kt anak2 dara kalau family terlampau memilih..

    ReplyDelete
  6. Haa. isu scary. selagi belum cukup duit, gatai jugak kadang2 nk pikir soal kawen kan. haha.

    ReplyDelete
  7. kadang kesian dgn si lelaki..
    bila ikhlas, mak ayh pula letak hntaran tinggi melambung..
    apa2 pun bab hntaran ni boleh bawa berbincang..

    ReplyDelete
  8. haha bayar hutang dulu

    save 22 satu

    http://www.noormalashahar.com.my

    ReplyDelete
  9. alamak hutang ptptn tak setel x boleh kawin..gamat lah..hehe

    ReplyDelete
  10. tapi sy rs kadang hntrn tinggi ada byk sebab.
    1) family tak mampu nak tanggung whole kos, so dibebankan kepada si bakal suami
    2) hrga barang yang tak sama mcm dulu, buatkan hrga mahal.
    3) sebenarnya, after all memang majlis yang berlebih2an, besar2an pnyumbang faktor utama hantaran mahal.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers