June 24, 2013

Jerebu

Assalamuaikum. Salam sejahtera. Ini nak post kan pasal jerebu sikit. Jerebu yang berlaku di Malaysia dan sama waktu dengan nya. Tapi yang best sekali adalah budak sekolah, diorang dapat cuti tu. Padang bola masa balik dari kerja tu, kosong terus.


Gambar di ambil sekitar KL festival City di pagi hari macam berada di Genting Highland tapi sejuk hanya sosak nafas je ada lah. 


Salah satu sebab berlaku jerebu di sebab kan seperti berikut :

Ada bertarungan raksasa dengan oltomen.. haha haha.. Lawak kan. 

Petua untuk badan sihat adalah banyak minum air seperti berikut, baru lah bertenaga.. 

Baru badan kekal sihat kata kan.. 

Di sebabkan jerebu juga superman masuk hospital.. 
 Kebabyakkan gambar di ambil dari ternet sahaja.. Hanya gambar dua atas sahaja ambil sendiri..  


Jaga kesihatan semua

22 comments:

  1. banyak kan minum air ye ^^ same same kita doa kan masalah jerubu cepat pulih. aminn.

    ReplyDelete
    Replies
    1. semoga masalah jerebu cepat pulih... :)

      Delete
  2. lawak siot gambar superman..hahah

    ReplyDelete
  3. hahaha...jerebu makin teruk plak ek..sampai superman pun masuk icu

    ReplyDelete
  4. hahahaha...cian juga tengok superman masok wad eh..hahaha

    ReplyDelete
  5. hahaha . kesian superman . Ni mesti x pakai mask ehh .

    ReplyDelete
  6. hahaha lawak lawak.. jerebu dimana mana

    ReplyDelete
  7. Hahaha . Terbaeeek ! (y)
    Comey jek SuperMen tuuu ^^

    ReplyDelete
  8. Kesian kat SUPERMAN tu..hehehe

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah, saya kat Jakarta ni tak kena jerebu macam korang. But saya turut prihatin atas kejadian ini :)

    ReplyDelete
  10. Baru lepas hujan dekat Ijok, Kuala Selangor. Berharap, hari esok akan berkuranglah debu debu jerebu ni.

    ReplyDelete
  11. gigih betul ultraman tu berlawan dengan raksasa.. hihi..

    ReplyDelete
  12. teruk benar jerebu dkt sana..alhamdulillah dkt sabah tak teruk... :)

    ReplyDelete
  13. tong ayor besor dari orangnya.... hahahaha... patutlah raksasa menganas, ghupernya superman dah sesak napeh...

    ReplyDelete
  14. alhmdulillah..jerebu pun semakin pulih.. =)

    ReplyDelete
  15. Assalammualaikum...remi,

    hehhee...kesian superman pun kena masuk wad...kata kuat gagah boleh angkat kereta..kena jerebu aje dah tewas..huhu..hehehe

    mselim3

    ReplyDelete
  16. haha..tibe2 raksasa ngan superman dtg kat Malaysia:))

    ReplyDelete
  17. alhamdulillah semua dah baik2 sahaja kn?padang bola yg dulu kosong,tlh dipenuhi..hehe:)

    ReplyDelete
  18. Alhamdulillah jerebu dah baik sekarang.
    Ultraman pun datang malaysia nak tolong kita kan. Haha

    ReplyDelete
  19. Bro, aku suka yg part minum air tuh ha...kelas gitu...hahahahaha

    ReplyDelete
  20. MINUM AIR SATU TONG TU...BOLEH TENGGELAM JIKA MANDI DALAM KOLAM ...hehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers