December 5, 2013

No secrets and no lies

Assalamuaikum. Ini nak post pasal hubungan yang d i bina tak perlu lah sembunyi ataupun tipu.. Lebih baik berterus terang dan tidak perlu lah menyimpan.. Bila menyimpan rahsia, banyak benda tersembunyi macam itu.

Pada pendapat semua, perlu kah sembunyi kan sesuatu atau tak?.. tapi bergantung pada situasi juga.. 


Sember di ambil kat vyrec atau di internet atau sama waktu nya.

20 comments:

  1. Assalammualaikum...remi,

    x semua perkara perlu kita bgtahu kan! tgk situasi gak kan...

    mselim3

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm.. bgantung pada situasi semasa..

      Delete
  2. yes, no secret no lies! tasneem setuju tapi kalau password facebook tu macam mana? bukan ke itu privacy masing masing? tapi kalau pasangan tu sejujur mungkin, urmm okey la kot kalau bagitau password pun. tasneem rasa kan, setiap orang perlu lah ada privacy jugak. tak kan semua nak share huhu ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang pasword tu tak perlu lah bagi...

      Delete
    2. dah nampak en.remy ni tak jujur dengan pasangan hahahaha :D

      Delete
    3. haha haha... mcm mana nampak tu?.. guna teropong ajaib ke?... :p

      Delete
    4. ohhh tak tak! sangkaan meleset. tasneem ada sixth senses :p *tolong buat buat terkejut. heee :D

      Delete
  3. depend dengan benda tu dan situasi jugak la..tak bole jugak kalau ta ada rahsia..takkan la nak bersikap no secret ja memanjang..tak ada privasi la macam tu hhee lain la da suami isteri..

    ReplyDelete
  4. menipu dan sembunyi bermaksud ada niat yg tak baik...

    ReplyDelete
  5. kalau dah jujur, xde ape yg nk di sembunyikan..tp utk certain perkare, masing2 mesti nk privacy kan..

    ReplyDelete
  6. 안녕하세요~hi we are twinscraflife! We sell handmade products such as phone cover, ear plug, pouch, bag, bookmarks! All are very unique and are customizable^^ 감사합니다~ please visit us at http://twinscraftlife.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. ada setengah benda tu kita tak perlu kongsi.. kadang2 the truth is hurt, maybe ada sebab pasangan kita berahsia so kena lah hotmat keputusan pasangan kita... Maybe one sweet day dia akan cerita segala nya

    ReplyDelete
  8. depend dengan situasi. jika kita rasa bila kita share, akan menyakitkan hati orang lain, better kita silent. jika tidak, cuba share tapi dalam bentuk persoalan atau apa. sekurang2nya kita dapat hint, samada benda itu harus di share atau tidak :)

    ReplyDelete
  9. setuju bro!!!! betul dan betul. hmm

    ReplyDelete
  10. bergantung atas situasi jgk..tp kalau dh kene tipu tu mmg susah nk bg kepercayaan tu balik..

    ReplyDelete
  11. ada masanya kita kena sembunyikan juga atas alasan-alasan tertentu.. tak semua rahsia boleh dikongsi.. hehe..

    ReplyDelete
  12. Setuju :) Tu namanya hubungan ISTIMEWA. He/She know everything about us. Hehehe..

    ReplyDelete
  13. betul tu...kejujuran perlu dibina dalam diri masing2..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers